Сталин - Демонът на една империя Bent Jensen

ISBN:

Published:

Paperback

352 pages


Description

Сталин - Демонът на една империя  by  Bent Jensen

Сталин - Демонът на една империя by Bent Jensen
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, RTF | 352 pages | ISBN: | 3.61 Mb

Йосиф Сталин (псевдоним на Йосиф Джугашвили, 1879-1953) е една от най-могъщите и противоречиви личности на ΧΧ век. Роден сред крайна бедност в периферията на руската империя, той бива отведен до сърцето на властта от революцията през 1917 г. СкороMoreЙосиф Сталин (псевдоним на Йосиф Джугашвили, 1879-1953) е една от най-могъщите и противоречиви личности на ΧΧ век.

Роден сред крайна бедност в периферията на руската империя, той бива отведен до сърцето на властта от революцията през 1917 г. Скоро заема ключова позиция в обкръжението на Ленин, след чиято смърт през 1924 г.

съумява да поеме контрола над партийния апарат. Взел властта в свои ръце, той започва решителна разправа с реални, измислени и потенциални врагове. Режимът му е белязан от народно опиянение и вледеняващ страх, от грандиозни победи и жесток терор, довел до смъртта на милиони хора.Професор Бент Йенсен е световно признат учен и най-изтъкнатият датски историк. Той проучва засекретените доскоро архиви в Русия, Дания, Великобритания, Финландия и Германия, за да напише тази най-нова биография на Сталин, чиито параноични представи за света довеждат до фатални последствия цяла една империя.

Книгата му “Сталин – демонът на една империя” е създадена след изследване на милиони страници документи, спомени и научни трудове. За достъпа до архивите на Русия му помагат жена му Татяна (рускиня по националност) и Симон Пастернак. Бент Йенсен се опира на документираните свидетелства на близкото обкръжение на Сталин – на Молотов, Киров и Ворошилов, на шефовете на тайната полиция Лаврентий Берия и Николай Ежов, на писателя Виктор Некрасов и атомния физик Пьотр Капица, на датските комунистически лидери Арне Мунк-Петерсен и Аксел Ларсен.

Историкът разравя и личната кореспонденция на Сталин, жена му Надя (която се самоубива) и дъщеря им Светлана. Допреди недостъпните документи – протоколи от срещи, тайни нареждания и доклади, лични писма и записки на Сталин и неговите близки съратници – разкриват недвусмислено, че милионите жертви се дължат на една съзнателна политика, създавана и постановявана от Сталин и близкото му обкръжение.Enter answer

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Сталин - Демонът на една империя":


giantclaim.com

©2009-2015 | DMCA | Contact us