Het zwijgen van Jan Karski Yannick Haenel

ISBN:

Published:

Hardcover

204 pages


Description

Het zwijgen van Jan Karski  by  Yannick Haenel

Het zwijgen van Jan Karski by Yannick Haenel
| Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, RTF | 204 pages | ISBN: | 3.40 Mb

Halverwege de Tweede Wereldoorlog probeerde Jan Karski de geallieerden ervan te overtuigen dat de nazis de joden probeerden uit te roeien. Als een van de weinigen had hij het getto van Warschau gezien en wist hij wat daar gaande was. Beelden van deMoreHalverwege de Tweede Wereldoorlog probeerde Jan Karski de geallieerden ervan te overtuigen dat de nazis de joden probeerden uit te roeien.

Als een van de weinigen had hij het getto van Warschau gezien en wist hij wat daar gaande was. Beelden van de levende doden, de lijken in de straten en nazis die willekeurig mensen neerschoten lieten hem niet los. Hij wilde dat de geallieerden maatregelen zouden nemen om de nazis tegen te houden.

Zijn verhaal vertelde hij aan iedereen die hem maar te woord wilde staan, tot president Roosevelt aan toe- maar alleen een joodse vertegenwoordiger in Londen geloofde hem. De vrije wereld sloot haar ogen.Het zwijgen van Jan Karski is een bijzonder en aangrijpend verhaal en vermengt op formidabele wijze fictie en non-fictie.

Heldtegen-wil-en-dank Jan Karski verandert voor altijd ons beeld van de Tweede Wereldoorlog, zoals Laurent Binet dat deed in HhhH.Een onvergetelijk boek over een buitengewoon moedige man. Le Nouvel ObservateurDe constructie van dit boek is gewaagd voor een literair werk, en veroorzaakte prompt een schandaal. Der SpiegelEnter answer

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Het zwijgen van Jan Karski":


giantclaim.com

©2009-2015 | DMCA | Contact us