Naar Antarctica: Belgen en Nederlanders op expeditie naar de Zuidpool Jozef Verlinden

ISBN: 9789020986136

Published: October 1st 2009

Paperback

382 pages


Description

Naar Antarctica: Belgen en Nederlanders op expeditie naar de Zuidpool  by  Jozef Verlinden

Naar Antarctica: Belgen en Nederlanders op expeditie naar de Zuidpool by Jozef Verlinden
October 1st 2009 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, RTF | 382 pages | ISBN: 9789020986136 | 4.38 Mb

De Lage Landen hebben altijd al een bijzondere band gehad met Antarctica. Tot op vandaag was er echter weinig geweten over de zuidpoolgeschiedenis van voor de Tweede Wereldoorlog. Dirck Gerritz en Willem van der Does doen waarschijnlijk nog eenMoreDe Lage Landen hebben altijd al een bijzondere band gehad met Antarctica.

Tot op vandaag was er echter weinig geweten over de zuidpoolgeschiedenis van voor de Tweede Wereldoorlog. Dirck Gerritz en Willem van der Does doen waarschijnlijk nog een belletje rinkelen, maar vele andere interessante figuren waren tot nu toe verdwenen in de plooien van de geschiedenis.Na het schrijven van het boek Poolnacht, dat over Adrien de Gerlache en de Belgica-expeditie handelt, reisde dr.

Jozef Verlinden als staflid voor het eerst mee naar Antarctica. Dit werd het begin van een levenslange queeste naar Belgen en Nederlanders in het zuidpoolgebied. In zijn zoektocht stuitte hij op tientallen onbekende poolreizigers uit de Lage Landen.Met dit boek weet de auteur het verhaal van bekende en minder bekende poolreizigers te reconstrueren.

Vele van deze verhalen worden in Naar Antarctica voor het eerst gepubliceerd waardoor deze de zuidpoolgeschiedenis danig zullen veranderen.Enter answer

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Naar Antarctica: Belgen en Nederlanders op expeditie naar de Zuidpool":


giantclaim.com

©2009-2015 | DMCA | Contact us