Null
De Eerste Burgerclaim Ter Wereld Op De Noordpool: Een Giant Claim!.

Update burgerclaim

Tot nog toe zijn er iets meer dan 1600 burger claimhouders op de Noordpool, bijna allemaal hebben ze zich in 2007 bij mij aangemeld toen ik hiermee tot mijn verrassing in de publiciteit kwam.

Op zich is het aantal leuk, maar om echt met dit ludiek bedoelde idee naar een volgend stadium te brengen en indruk te maken op de 5 landen die de Noordpool claimen heb je echt miljoenen individuele claimhouders nodig en die zijn er helaas niet gekomen. En dan nog is het de vraag hoever we konden komen.

1600 claimhouders zijn echt te weinig om Poetin en Obama in onze richting te doen bewegen.

Oorzaak

De publiciteit rondom dit idee is heel snel weggeŽbd na December 2007 en dat heeft tot gevolg gehad dat er niet veel meer claimhouders zich hebben aangediend.

In 2008 en later heb ik geprobeerd meer claimhouders te vinden in het buitenland. Hoewel meerdere mensen geÔnteresseerd waren om dit idee ook in hun land uit te voeren, van Canada tot aan AustraliŽ heb ik positieve reacties gehad van individuele burgers, is het alleen in Frankrijk op de markt gebracht.

Daar hebben echter maar enkele Fransen zich een claim aangeschaft. De media daar had er helaas geen belangstelling voor.

De overige gegadigden haakten helaas ook af. Ik weet niet of het door de financiŽle crises komt of iets anders, maar niemand behalve in Frankrijk heeft het aangedurfd dit idee verder te verspreiden.

Vanaf Augustus 2011 heb ik weer dit idee weer opgepikt. Het idee is niet dood, ook al rukken de polaire landen steeds meer op richting de Noordpool. En zelfs de Chinezen hebben hun eerste schuchtere stapjes gedaan richting de Noordpool.

Waarom nog meedoen?

We hebben geen wapens om onze claim kracht bij te zetten. Dat is een domper. Wat dat betreft ben ik nog op zoek naar onderzeeboten, raketten, F 15 en een leger.

Maar ik en u kunnen wel een punt maken: de Noordpool is van ons!
Of dat zou zo moeten zijn in een ideale wereld.

Nee, niet met een stalen vuist of demonstraties. Dat kan Greenpeace veel beter, hoewel ze geen claim hebben gelegd op de Noordpool zijn ze wel succesvol in het claimen van een plekje in een Russische gevangenis.

Hoe dan ook, uw en mijn claim blijft in ieder geval bestaan. Of deze nog ooit geldelijke waarde zal krijgen of onze claim zal worden erkend door de grootmachten lijkt me uitgesloten en ook niet realistisch gezien de feiten.

Maar ja, je weet natuurlijk maar nooit.

Tot die tijd blijft het dan ook een ludiek idee en niets anders en kan de claim alleen als cadeau worden gezien.

Ik hoop in ieder geval dat u er toch nog plezier aan hebt of hebt gehad, maar ik zie op dit moment of de voorzienbare toekomst geen enkele kans dat de claim wordt erkend door de grootmachten.

Maar u kunt nog steeds een Noordpoolpakket waarin het claimcertificaat zit nog steeds bij mij bestellen. De claim zelf is overigens gratis.

Waarom meedoen?

Welnu, om dat punt te maken: De Noordpool is van ons! En om een leuk cadeau aan iemand te geven. Origineel, zeker voor iemand die toch al alles heeft. Bovendien heeft u zich geen zorgen te maken dat de jarige job dit cadeau reeds heeft. Ja, dat claim ik ook. En een heel leuk en uniek cadeau, toch? Niet meer, maar ook niet minder.

U kunt dus gewoon het Noordpoolpakket bij mij blijven bestellen. Als cadeau, thatís it. Mocht u dit zien als een investering dan heeft u meer kans als u aan Griekenland geld leent. Bestel Noordpoolpakket