Home / Noordpoolpakket / Veelgestelde Vragen / Bestel

Hypotheek Berekenen

Welke van de grote hypotheekverstrekkers is het goedkoopste en waar moet u voor oppassen?

Hieronder volgt een lijst waar u uw hypotheek online kunt berekenen en hoeveel uw maandelijkse lasten zijn.  Let op: het kan zeer lucratief zijn om alle vijf de hypotheekverstrekkers uit te proberen hoeveel u kunt lenen en hoeveel de maandlasten zullen zijn bij die hypotheeklening. Een afwijzing bij de ene bank betekent echt niet dat u bij de volgende ook wordt afgewezen.

Waarom? Die kunnen namelijk nogal uiteenlopen en hangt helemaal af van uw persoonlijke situatie en het risico wat de betreffende hypotheekverstrekker met u wilt nemen.

Online Hypotheek Berekenen:

Hypotheek Berekenen ING
Hypotheek Berekenen RABOBank
Hypotheek Berekenen HYPOTHEKER
Hypotheek Berekenen ABM AMRO
Hypotheek Berekenen SNS BANK
Hypotheek Berekenen FUNDA (FUNDA werkt samen met de Hypotheker. Jazeker.)
Hypotheek Berekenen  (kanttekening: dit is van berekenhet.nl. Hoewel zelf geen bank zijn ze in hun advies niet onafhankelijk.  

Maandlasten Hypotheek

Maandlasten Hypotheek Berekenen Hypotheker
Maandlasten Hypotheek Berekenen HomeFinance
Maandlasten Hypotheek Berekenen BerekenHet.nl
Huurder? Bereken hoeveel hypotheek u kunt lenen met dezelfde maandlasten die u nu heeft als huurder.  

Totale Kosten Hypotheek (advies en het afsluiten) bij:

Hypotheek365.nl 1249,- *
ABM AMRO 1925,-
ING 2100,-
De Hypotheekshop 2849,- *


* = Hier krijgt u onafhankelijk hypotheekadvies. Hoeveel kost de hypotheekadviseur?

Huizenmarkt

De huizenmarkt is zich aan het stabiliseren. In vergelijking met het afgelopen kwartaal zijn er ongeveer net zoveel huizen verkocht als het kwartaal daarvoor: ruim 29.000 woningen. Wel is het aantal te koop staande woningen gedaald. Grote steden trekken nog de meeste kopers aan en zie je een stijging van de huizenprijzen. Het platteland blijft achter. ( Bron: BNR, NVM) Ook: de hypotheekrente is nog steeds laag.

NHG naar 265.000

Vanaf 1 juli is de Nationale Hypotheekgarantie verlaagd van 290.000 euro naar 265.000 euro. Betekent dat als u met deze garantie een hypotheek afsluit minder kunt lenen. Effectief wil dat zeggen dat u voor een huis met NHG -garantie 250.000 euro kan betalen. De overige 15.000 euro is gereserveerd voor overige kosten.

Waarschijnlijk zullen huiseigenaren in die prijscategorie hun prijzen daar ook bij moeten aanpassen als ze hun onderkomen snel willen verkopen. Toch verwachten hypotheekadviseurs dat dit geen rem geeft op de huizenverkopen vanwege de historisch lage rente.

>>>> Vanaf dit jaar betaalt uzelf de kosten van de hypotheekadviseur. Dat gaat u een paar duizend euro extra kosten. Maar heeft u wel een dure adviseur nodig? Oplossing: Execution Only Hypotheek. Kan u een hoop geld besparen.

Tarieven hypotheekadvies: wat kost zo'n advies met een bakkie prut erbij.

Hoe Berekent gemeente WOZ-waarde - Gratis Bezwaar maken levert veel geld op.

-Ook als u na de verkoop van uw huis met een restschuld blijf zitten mag u de rente op die schuld blijven aftrekken. (Bron: Blik op Nieuws). Nog meer goed nieuws: oude huis nog niet verkocht? Rente op dubbele hypotheken aftrekbar tot 2016.

- Geen overdrachtsbelasting! Mocht u binnen 3 jaar weer uw huis willen doorverkopen dan hoeft u geen overdrachtsbelasting te betalen. Alleen over de meerwaarde. Dit was een half jaar, maar staatssecretaris Weekers heeft deze naar 3 jaar tijdelijk verlengd om de huizenmarkt te helpen. Deze belastingwet is per direct ingegaan. (Bron NRC)

Op deze site: Wilt u uw hypotheek oversluiten vanwege lage rente? Meestal niet voordeliger dan huidige situatie. Hypotheek oversluiten - Kosten zijn te hoog

Nieuw op deze site: Makelaarskosten verkoop woning

Ook:Hoe voorkomt u teveel te betalen aan de notaris

Wist u dat: een mondelinge overeenkomst om een huis te kopen niet rechtsgeldig is?
Alleen een schriftelijke koopovereenkomst tussen de koper en verkoper is juridisch houdbaar. De Hoge Raad heeft onlangs een uitspraak gedaan over een conflict tussen een koper en verkoper uit 2006. De koper weigerde de koopovereenkomst te tekenen, terwijl hij dat mondeling aan de verkoper wel had toegezegd. De koper hoefde zich volgens de Hoge Raad hier echter niet aan te houden.

Inboedelverzekering: Onderzoek van Moneyview toont aan dat de premies van all-risk inboedelverzekering  de afgelopen 2 jaar met 4,1% zijn gestegen. Maar u kunt ook aardig wat geld besparen door de aanbiedingen van de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken.

Zie op deze site (bijna) alles over inboedelverzekering

Zie op deze site: Snel Huis Verkopen Tips

Waarde inboedel berekenen: hoe doet de verzekeraar dat eigenlijk? (Eenvoudig)

Tip: 'Sparen' is vanaf 2012 bij de belastingdienst niet meer mogelijk:Bij een flinke hypotheekrenteaftrekpost (onthoud dit woord voor Scrabble) kunt u beter niet wachten tot aan het einde van het jaar.
Reden: de belastingdienst stopt in het nieuwe jaar met rente te betalen over teveel betaalde belasting. Advies: vraag al vanaf
dit jaar een voorlopige aanslag bij de fiscus aan en zet het terugbetaalde geld op een spaarrekening.

Op deze site: Dat u er op tijd bij moet zijn als de rentevaste periode van uw hypotheek afloopt wist u natuurlijk al. Hier nog een paar andere tips als u uw hypotheek wilt verlengen.

Nieuw: Huizenveiling - Alternatief voor zowel huizenverkopers als potentiële kopers.

Weetje: wist u dat wat u maximaal kan lenen met een Nationale Hypotheekgarantie 3,5 ton is inclusief de notariskosten, alsmede kosten van de hypotheekadviseur en overige ongemakken?

Hogere Hypotheek Krijgen - Huizenbezitter kan toch hogere lening loskrijgen van sommige banken

Scheiden

Wist u dat uw partner en u samen vrijwel altijd voor het volledige hypotheekbedrag aansprakelijk zijn? Dus niet ieder voor de helft. Dat betekent dat de bank elk van u voor de complete schuld kan aanslaan indien uw partner daartoe niet meer in staat is of zoals dat officieel heet 'geen verhaalsmogelijkheid' heeft.

Zie voor meer informatie hierover hypotheek bij scheiden. En: Wat zijn de kosten een scheiding met alle toeters en bellen. Scheiding en schuld - niet alles gaat volgens de 50/50-regeling
 

 

Goedkoopste Hypotheekvorm - Het bestbewaarde geheim van de Banken

Nieuw: Hypotheek365.nl - Regel geheel online uw hypotheek met de laagste afsluitkosten van Nederland.

Hoeveel Hypotheek Kan Ik Krijgen

Hogere Hypotheek Krijgen - Huizenbezitter kan toch hogere lening loskrijgen van sommige banken

Hypotheek 2014

Hypotheek extra aflossen - Waarom extra aflossen. (En waarom niet)

Sitemap