Null
De Eerste Burgerclaim Ter Wereld Op De Noordpool: Een Giant Claim!.

Noordpool Nieuws

Null

Verwijzingen naar zowel Nederlandstalige als Engelstalige publicaties op het internet. (Nieuw venster wordt geopend.)

28-05-2015: Russen en NAVO houden militaire oefeningen vlakbij Noordpoolgebied.

04-09-2014: Youtube haalt video over Noordpool van zijn site. In het filmpje is te zien hoe olievervuiling steeds de witte kap doet verdwijnen. Hierbij is gebruik gemaakt van Lego. Warner Brothers claimt nu schending van copyrightrechten om het filmpje te verbieden.

25-10-2013 - Olympische vlam bereikt Noordpool.

15-05-2013 - Wie had dat gedacht:de Chinezen zijn toegelaten tot de Arctische Raad. De landen die in deze Raad zitten beslissen mee over de toekomst van het Noordpoolgebied. De EU is niet uitgenodigd voor dit gezellig samenzijn.

10-03-2013 - Website aangepast.

29- augustus 2012 - De Noordpool smelt weg in een record tempo. Shell en Gazprom grijpen de gelegenheid aan om proefboringen te verrichten in dit gebied.

29 augustus 2012 - Onze eigen Maxime Verhagen (nu nog even minister van Economische Zaken) wil dat er internationale regels komen voor de winning van olie op de Noordpool.

30 juli 2012 - Deense wetenschappers offeren hun vakantietijd op om naar de Noordpool te trekken om daar aan te tonen dat de grond onder dat gebied doorloopt tot aan Groenland dat van Denemarken is.

26-02-2012 - Heel klein piepstukje wordt er geschreven over mijn noeste arbeid om de Noordpool toe te eigenen in het blad Lift Magazine. Geen idee wanneer het verschijnt, maar ik merk het wel.

21-02-2012 - Belg loopt moederziel alleen naar magnetische Noordpool en weer terug. Vanaf 26 februari begint Hogan Bearnart (54) aan zijn hachelijke avontuur vanuit Canada. Hij moet dus alles, inclusief zijn proviand en medicijnen, in zijn eentje meetorsen. Ook loopt de kloeke optimist weer terug vanaf de pool, omdat hij geen geld heeft voor een helikopter. En ook niet voor een centrale verwarming overigens.

14-02-2012 - Paul Nicklen fotografeert al zijn hele leven in het poolgebied. Zijn boek (bij Bol.com te bestellen) over het Noordpoolgebied, uitgegeven door de National Geographic in 2009, laat zeldzame dieren zien die zelden of nooit zijn gefotografeerd.

23-01-2012 - AustraliŽr hardloper rende van Noordpool naar Zuidpool - Daar heeft hij wel een jaar over gedaan, sneeuwstormen getrotseerd, een krokodil (volgens eigen zeggen en naar ik aanneem gebeurde dat niet op de Noordpool), verdwaalde in een woestijn in Peru en nog meer avonturen. 21.000 kilometer verder plantte hij een vlag op de Zuidpool en dat allemaal voor het Rode Kruis. 

21-10-2011 - Noordpool wamt op door door koude luchtlaag - Door de koude lucht nabij de aardoppervlak kan de energie niet ontsnappen en zorgt er juist voor dat de Noordpool ook 's winters  smelt, zo weten de slimmerds van het KNMI te melden

7 -10-2011 - De Noordpool krimpt Duits team heeft minder poolijs gemeten.

Nederlands bedrijf Tideway gaat Gazprom helpen het Prirazlomnoya-veld geschikt te maken voor olieboring.

12-09-2011 - Dikte Noordpoolijs naar dieptepunt Hoewel meer ijs op Zuidpool

6-09-2011- De Noordpoolkap smelt in een recordtempo. Aan de randen wordt het water nog meer opgewarmd door de zonnestralen waardoor de afbraak van ijs nog sneller gaat.

1-09-2011:Russen zijn al bezig met het zoeken van olie in het Arctisch gebied

31-08-2011: Ook de Chinezen schijnen met een schuin oog op de Noordpool een stuk grond op te kopen in IJsland. Ik heb niet begrepen dat het te doen is vanwege de energieschatten die men in die contreien kan vinden te doen is, maar in de eerste plaats om en snellere doorvaarroute voor hun schepen te zijner tijd te kunnen bedingen.

Chinese miljonair-investeerder is zich van geen kwaad bewust en ontkent namens China te handelen. Hij wil slechts een hotel en een golfbaan aanleggen op het stukje Ijsland. Echter, meneer heeft in het verleden de nodige hand- en spandiensten voor de Communistische partij verricht. Met een vermogen van meer dan 600 miljoen dollar is het blijkbaar nu payback time geworden voor de Chinees. Voor wat hoort wat.

Amerikaanse overheid zou wetenschapper dwarsbomen die beweert dat ijsberen verdrinken vanwege het smelten van de Noordpool. Die harige beesten zijn overigens niet altijd even vriendelijk.

Denemarken heeft de smaak te maken en claimt gewoon steeds meer Noordpoolijs, of liever gezegd wat eronder ligt.

Smelten? Volgens computermodellen zou het de komende 10 jaar eerder een toename van het ijs zijn op de kruin van onze planeet.

Op de Noordpool hebben ze zelfs een mooiere zomer dan in Nederland. Hoe is dat mogelijk? Weldra kan Ryanair zonvakanties organiseren.

BBC Newsnight verhaalt over documenten die Wikileaks naar buiten heeft gebracht en waarin duidelijk wordt dat door de 5 Noordpool landen al lange tijd achter de schermen wordt gevochten om de giantische rijkdomnen van de Noordpool.

 

 

Wakkere Denen

De Denen zijn wakker geworden en sturen nu ook wetenschappers naar de Noordpool om te bewijzen dat de ijskap en de rest van hun is. Mijn stelling: De Noordpool is van IEDEREEN en ook de gevolgen als dat gebied wordt geŽxploiteerd. De eigendom moet derhalve juist in onze handen zijn en niet worden toegeŽigend door een land als Rusland dat nog de grootste kans maakt om deze rijkdommen te verkrijgen. En dat is zorgwekkend.

Denemarken en de andere westerse landen zijn democratieŽn, maar Rusland is dat allang niet meer. Milieu zegt Poetin niets, dat woord kennen ze waarschijnlijk niet eens in het Russisch. En een land waar mensen nog 7 jaar de cel in kunnen draaien voor het verstoren van een kerkdienst heeft zichzelf daarmee ongeschikt gemaakt om eigenaar te worden van de Noordpool.

 

Noordpool Onderwerpen

Noordpool Nieuws

Veelgestelde Vragen Claim

Algemene Vragen Claim

Informatie Noordpoolpakket

Noordpool Feiten

Eerste Claimhouder

Recensies

Noordpool Bibliografie

Bestel Noordpoolpakket