E.ON Engergieleverancier  Atoomstroom  Eneco  Goedkope Energiemaatschappij
 

Home

E.ON Engergieleverancier

Atoomstroom

Eneco

Goedkope Energiemaatschappij

Websites Energieleverlanciers

E.ON Tarieven

Vergelijk Energieprijzen

Atoomstroom

Vergelijkingsites

EasySwitch Eenvoudig Overstappen

Noordpool

Volg mij op Twitter

Noordpool Nieuws

Veelgestelde Vragen Claim

Algemene Vragen Claim

Informatie Noordpoolpakket

Noordpool Feiten

Eerste Claimhouder

Recensies

Noordpool Bibliografie

Bestel Noordpoolpakket

Disclaimer

Sitemap

   

Eneco Energieleverancier Levert Duurzame Energie

In de consumentgids van September 2011 stond Eneco in de lijst met goedkoopste energieleverancier op nummer 9 bij een contract van 3 jaar. Nummer 1 was Greenchoice. De lijst met meest voordeligste energieleveranciers verandert echter geregeld. Ook krijgt u extra groepskorting als u van een vergelijkingsite gebruikt maakt

Volgende maand kan dus weer een ander voor u voordeliger uitpakken. Dat komt omdat deze bedrijven vaak acties hebben om nieuwe klanten binnen te halen. Juist daardoor is het ook met meest voordeligste voor u om voor een jaarcontract te gaan. U kunt namelijk ook kiezen voor een 3 jarig contract, maar die kennismakingskorting krijgt u dus maar alleen in het begin als u zich aanmeldt als nieuwe klant.

Overstappen naar Eneco

Mocht u vroegtijdig van een andere energieleverancier willen overstappen dan moet u soms een boete betalen aan uw vorige leverancier.  Dat kan gebeuren als uw contract nog niet is afgelopen of als u te laat in de gaten hebt dat uw contract stilzwijgend is verlengd. Hoe hoog is die boete: maximaal 125 euro, maar dat doet er niet toe in dit geval: Eneco vergoed uw boete volledig, 100 %.wanneer u wilt overstappen.

Is Eneco de goedkoopste aanbieder? Vergelijk energieprijzen om uit te vinden welke energieleverancier voor u het goedkoopste is.

Duurzame energie

Eneco werkt samen met het Wereld Natuurfond en zet zich in voor duurzame energie: dat is groene energie die niet belastend is voor het milieu, schoon is en geen CO2 uitstoot geeft. Klinkt te mooi om waar te zijn, maar men heeft als eerste van het WNF het Climate Saver (http://www.wnf.nl/nl/home/bedrijven/in_welke_sectoren_zijn_we_actief/wwf_climate_savers_programme/ gekregen als waardering om onze planeet groen te houden, voor nu en straks.

Overigens levert E.ON ook groene energie. Ze hebben nu een actie waarbij u tot 6 maanden gratis stroom krijgt. 

Eneco streeft ernaar om in 2030 helemaal de fossiele brandstoffen (olie en gas) de deur uit te hebben gedaan. Door energiedeskundigen wordt dat als een wel erg optimistische doelstelling gezien.

 Meer haalbaar lijkt me het streven om in 2012 20 % duurzame energiebronnen te gebruiken. Nu levert deze energieleverancier al 100% groene stroom.

Groene energie Eneco duurder?

Windenergie kost volgens de opgave van Eneco bij een gemiddeld verbruik zo’n 3 euro meer dan bij de gewone Enecostroom die bestaat uit een combinatie van meestal schone  energiebronnen.

Toch hebben er meer dan 1,2 miljoen consumenten hiervoor gekozen. Bij windkracht 10 moeten ze wel worden uitgeschakeld omdat ze daar niet tegen kunnen (ja, hoe verzin je het), maar het betekent dan niet dat je zonder elektriciteit zit. Men  schakelt dan tijdelijk over op een andere schone energiebron.

Zonneboiler

Ook uw verwarming kan CO2 vriendelijk worden geleverd. Door uzelf. Schaf een waterboiler aan die door zonne-energie uw huis verwarmt. Besparing op uw energierekening is 10 %. U moet zelf overigens de boiler aanschaffen. Kosten: om dat te weten komen kunt u bij Eneco een offerte voor waterboiler aanvragen. http://thuis.eneco.nl/energie-besparen/energiebesparende-producten/zonneboilers/

Enecostroom

Enecostroom bestaat uit een combinatie van wind- en zonne-energie, water en biomassa. Ook biedt men stadsverwarming aan, waardoor u geen CV ketel meer nodig heeft. Of u hier uiteindelijk goedkoper of duurde uitbent hangt af waar u woont. Zie: http://thuis.eneco.nl/groene-energie/warmte/stadsverwarming/

Enecogas

Dat is gewoon fossiele gas, daar is op zich niets groens aan, maar men compenseert dit door financiële ondersteuning te leveren aan allerlei duurzame projecten. Daardoor is het duurder dan het goedkope gas dat u ook bij de energieleverancier kan krijgen: ongeveer 2,5 cent per kubieke meter.

U bent eigenaar Eneco

Vanaf 2007 heeft het energiebedrijf zich ingezet om duurzame elektriciteit en gas te leveren aan de huishoudens in Nederland. Eigenaar van Eneco zijn indirect wijzelf: 60 gemeenten hebben een aandeel genomen in het bedrijf dat – hoewel ze niet belastend willen zijn voor het milieu -  toch meer winst weten te maken dan bedrijven die blijven vasthouden aan gas, kolen en atoomenergie.

Het bedrijf heeft ook de energieleverancier Oxxio overgenomen. In de Consumentenbond van september 2011 is Oxxio goedkoper voor uw energie dan Eneco. Oxxio staat op plaats 7 tot en met 9 als goedkoopste energieleverancier als u voor een contract gaat voor 1 jaar. 

 

Enecotour – Alles wat met duurzame energie en activiteiten te maken heft wordt ten zeerste door het bedrijf op prijs gesteld. Daarom sponseren ze ook de Enecotour. http://www.enecotour.com/

Werken bij Eneco http://www.werkenbijeneco.nl/vacatures/Pages/Default.aspx Enthousiaat geworden door hun doelstelling? Voor hun vacatures hebben ze een aparte website gemaakt.

Nieuw: Goedkope Energiemaatschappij Overstappen bespaart u een hoop geld

Atoomstroom

Zonnepanelen

Home
 

   

 

 

Giantclaim.com © 2007-2014 Contact