Null
De Eerste Burgerclaim Ter Wereld Op De Noordpool: Een Giant Claim!.

Eerste burger die de Noordpool claimde

In 2007 las ik in The Daily Telegraph over de 5 zogenaamde polaire landen. Dat zijn de landen die grenzen aan de Noordpool. Het bleek dat 2 van die polaire landen, de V.S en Rusland, al jarenlang ruzie maken over de eigendom van de Noordpool. Dit vanwege de gigantische bodemschatten die men daar aantreft waaronder olie en gas, maar ook mineralen.

Tot voor kort maakten ze zich daar niet druk om, omdat alles goed ingepakt bleef met een metersdikke ijslaag. Zelfs voor Shell onbegonnen werk om erdoorheen te boren.

Maar het opwarmen van de aarde kwam deze grootmachten te hulp. De ijslaag smelt in recordtempo.  

Ik dacht: als zij de Noordpool gaan claimen, waarom zou ik dan ook niet doen? Waar staat geschreven dat individuen geen Noordpool mogen claimen?

Meer nog: waarom zouden deze landen over de toekomst van de Noordpool gaan? Alleen maar omdat ze er toevallig aan grenzen?  Maar de ligging van deze landen is niet hun verdienste. Bovendien zijn grenzen van landen en volkeren in het verleden nooit zo opgelost. De grenzen worden bepaalt door macht.   

Bovendien: wie betaalt er eigenlijk voor de olie? Wij! Dus waarom zouden we het niet meteen zelf claimen? Waarom wachten totdat het uit de pomp druppelt en u er krom voor mag gaan liggen?

Ik hoefde er niet lang over na te denken. Ik zou als eerste burger ter wereld de Noordpool claimen.  Maar ik zat nog met een groot probleem. Ik kon wel claimen, maar wie zou het serieus nemen? En hoe kon ik in de tussentijd er een inkomen uit halen? Ik bedacht het volgende: ik zou de claim cadeau geven bij een mooi opgemaakte certificaat en documenten over de Noordpool.

Het was een ideaal cadeau voor een ieder die niet meer weet wat hij of zij voor de ander moet kopen. Het cadeau is origineel, grappig (de Noordpool claimen?), serieus (de Noordpool claimen!) en het kan je daarnaast ook nog eens aan het denken zetten.

Wat zou dat denken kunnen inhouden? Welnu, hier is er één: moeten een paar landen wel gaan over de Noordpool, alleen om hen de kans te geven er vervolgens olie te gaan boren?  Waarom zou de rest van de wereld toekijken alsof het hen niet aangaat? Als het ijs gesmolten is dan zal het enorme ecologische gevolgen hebben voor grote delen van de wereld zoals overstromingen.

En wat te denken van de economische gevolgen die de stijging van de olieprijs heeft op de wereldeconomie? Mocht u nu al klagen over de hoge olieprijs, over 10 jaar zal de prijs vele malen hoger zijn. Dus als u toch moet gaan betalen voor de olie, waarom dan niet zelf claimen? Hoeft u in het vervolg zelf niet meer te klagen over de olieprijs, want de olie is van ons.

Maar ook de armere landen  zullen getroffen worden. Nu al. De gehele extra hulp die de derdewereldlanden in 2005 van de EU kregen was in 2007 volledig verdampt door de hogere olieprijs. Leiders uit de arme landen waarschuwen voor voedseltekorten en enorme werkloosheid. Waarom geven hen geen stukje van de Noordpool?

Ik besloot een tekst op te stellen die ik The International People’s Claim to the North Pole noem. Daarin eis ik als individu de Noordpool op. Ik heb de verklaring vervolgens o.a. naar de grote landen opgestuurd alsmede naar de Library of Congress.

Niet dat die laatste organisatie gaat over de toekenning van claims, maar wel over copyrightrechten. Daarmee kan ik in voldoende mate hard maken dat ik ook daadwerkelijk de eigenaar ben van de claim.

Ik bouwde een website en ging online. Een persbericht naar het ANP en binnen 20 minuten werd ik door uiteenlopende vertegenwoordigers van het mediacircus gebeld. Dat was 12 december 2007.

Ik had in het begin gerekend om 4 Certificaat Pakketten per maand te verkopen. Dat werd diezelfde dag dat het in het nieuws kwam 400!  Nu zijn er meer dan 1600 geworden. P.S. Ik verkoop geen claims. Die krijgt u gratis bij bestelling van het Noordpoolpakket, inclusief uw eigen gepersonifieerde claimcertificaat.

Bestel Noordpoolpakket

Noordpool Onderwerpen

Noordpool Nieuws

Veelgestelde Vragen Claim

Algemene Vragen Claim

Informatie Noordpoolpakket

Noordpool Feiten

Eerste Claimhouder

Recensies

Noordpool Bibliografie

Bestel Noordpoolpakket