Null
De Eerste Burgerclaim Ter Wereld Op De Noordpool: Een Giant Claim!.

Algemene vragen

Vragen over uw claim op een ongedwongen wijze uitgelegd door de eerste burger ter wereld die de Noordpool heeft geclaimd.

Indien mijn claim op de Noordpool niet wordt erkend, krijg ik dan mijn geld terug?

Nee. Uw en mijn claim hebben geen commerciŽle waarde. De kans dat mijn claim wordt erkend door de grootmachten is niet aanwezig. Zie ook update Noordpoolclaim.

U mag niet verwachten dat de president van de Verenigde Staten of die van de Russische Federatie ook maar ťťn seconde wakker zullen liggen van mijn initiatief. Ook zal er geen directe actie dor mij - de Master claimhouder - juridische actie worden ondernomen tegen de polaire landen. Dat heeft namelijk geen enkele zin. 

U moet de claim daarom ook uitsluitend zien als een aardig initiatief waarbij u via de koop van een Noordpool Certificaat Pakket bij kunt aansluiten.  

Waarvoor betaal ik voor mijn claim?

U betaalt niet voor uw claim. U betaalt voor het Certificaat Pakket, inclusief een gepersonifieerd en genummerd certificaat en documenten waaronder "The People's Claim to The North Pole."

Wat houdt uw claim op de Noordpool nu precies in?

U wordt mede-eigenaar van mijn claim "The International People's Claim to the North Pole" die ik bij de Library of Congress, Washington D.C. heb ingediend. Deze claim wordt door geen enkel land erkend.

Mag ik meer dan ťťn Noordpool Certificaat Pakket kopen?

Ja. Er in geen limiet aan het aantal certificaten en de daarbij verbonden claims dat u kunt bestellen. Let wel, de claims hebben geen economische waarde en is dus alleen geschikt om het iemand cadeau te geven. Of voor u zelf natuurlijk.

Waar bevindt zich nu mijn stukje Noordpool dat ik gekocht heb?

U koopt geen stukje Noordpool. U koopt een gepersonifieerd certificaat met bijbehorende documenten waarbij u tegelijk mede-eigenaar wordt van mijn claim op de gehele Noordpool en al zijn bodemschatten.

Een claim op de Noordpool is dus iets anders als eigenaar ervan van zijn. 

In mijn dromen ben ik het overigens wel (eigenaar), maar dat is een heel ander verhaal.

Heb ik nu het recht om zelf namens de groep van mede-eigenaren van deze claim op te treden?

NEE! Er zijn geen rechten verbonden aan uw claim.

Alle rechten en bevoegdheden die mogelijkerwijs uit deze claim voortvloeien blijven volledig in handen van de Master Claimhouder, Harald van Reenen.

De Master Claimhouder is de ENIGE persoon die namens u kan optreden aangaande deze claim.

Als wij daadwerkelijk ooit de Noordpool in bezit krijgen, geeft de Master claim houder dan meteen toestemming voor olieboringen?

Dit is een hypothetische vraag: Als wij ooit de Noordpool in bezit krijgen - en de kans is dus niet aanwezig zie update claim - maar als dat mocht gebeuren, dan zullen we eerst eens moeten bekijken of olieboringen op de Noordpool wel verantwoord is.

De keuze is: gaan wij de Noordpool open gooien voor olieboringen of laten we het voorlopig nog even met rust. En die keuze is is nog zeker niet gemaakt!

Zonder afstand te doen van mijn rechten als Master Claimhouder neem ik mij voor uw mening (de meerderheid van de claimhouders) te laten prevaleren boven de mijne. Hoe we dat gaan doen doet niet ter zake. Wij maken namelijk geen kans (meer) om de Noordpool over te nemen.

Maar wat is uw mening hierover? Moeten we wel olie- en gasboringen toestaan op de Noordpool?

Alleen een hypothetische vraag dus:
Ik wil uw mening natuurlijk niet beÔnvloeden, maar laat ik het zo formuleren: aan de ene kant hebben we olie nodig om onze auto's te laten rijden. Zolang ze niet lopen op water of lucht zullen we wel dat zwarte goud nodig hebben.

Aan de andere kant zijn we al een aardig eind op weg  om bijvoorbeeld de oerwouden in BraziliŽ effectief een ander aanzien te geven. 

Daarnaast zal het wegsmelten van de Noordpool (de laatste schatting is dat het ijs al in 2013 gesmolten zal zijn) grote ecologische gevolgen hebben voor onze planeet. Welke dat zijn laat ik graag over aan deskundigen. Ik hoop dat het meevalt, zoniet dan hebben we een groot probleem.

Waarom heeft u de claim ingediend bij de Library of Congress? 

Dit heb ik gedaan om de Copyrightrechten vast te leggen in de U.S.A. Net als de meeste landen hebben de Verenigde Staten de Berne Conventie ondertekend (effectief op 12 maart 1988), wat inhoudt dat je reeds de rechten hebt verworven op het moment dat je iets opschrijft, op de copyrightrechten welteverstaan, niet de Noordpool.

Echter, als dit document is vastgelegd bij dit gerenommeerde Amerikaanse instituut heb ik, en ik citeer even voor het gemak "indisputable legal proof that your work is federally registered and that you have specific legal rights to the work!"

Is dit initiatief tegen Amerika of Rusland gericht

Nee! No! Njet! Dit initiatief is voor, niet tegen landen of presidenten.
-Ik ben voor actieve kiezers die zich met onze planeet bemoeien:
-Ik ben voor politici die naar kiezers luisteren;
-Ik ben voor de bewustwording van mensen/ kiezers die actief meedoen met de besluitvorming aangaande onze planeet;
-Ik ben er voor dat het lot van de Noordpool in onze handen ligt.

Maar waarom zouden we doorgaan als we toch niet de Noordpool krijgen?

U en ik krijgen niet de Noordpool door deze actie. Maar we hebben wel een punt: de Noordpool is van ons!

Als u rijk wordt met de certificaten vertrekt u zeker naar de Bahama's?

Die vraag is mij alleen maar gesteld door een paar radiodeejays. De meeste mensen, inclusief veel journalisten, vinden het een fantastisch idee. Maar om terug te komen op de prangende vraag omtrent mijn verblijfplaats in de verschillende stadia van mijn financiŽle geluk:

Mocht ik heel veel certificaten met een claim verkopen dan ben ik bang dat ik nog eens rijk word. U kunt het vergelijken met een romanschrijver (zo zie ik deze site ook).

Als de auteur veel verkoopt zal deze persoon ook rijk worden. Vraag maar aan Sonja Bakker, Heleen van Royen, Baantjer etc. mocht u ze tegenkomen (en ze niet op de Bahama's vertoeven)

Overigens verbaast het me die vraag over de Bahama's te horen van uitgerekend deejays die bijna dagelijks met popsterren in de studio zitten die qua verdiensten de Bahama's in zijn geheel kunnen kopen.

Ik heb ze aan Paul de Leeuw toen hij 5 keer het Geldredome stadion vol zong ook niet horen vragen of hij ging verhuizen naar Hawaii.

Bent u een milieufreak?

Ik ben geen milieufreak, ook al gooi ik nooit en te nimmer een propje op de grond en bevrijd iedere vlieg of ander insect dat gevangen zit in mijn kamer. Ook bijtjes of ander insecten die dreigen te verdrinken in een emmer zal ik eruit redden. 

Ik ben gewoon een kiezer die op een dag de krant opensloeg en las dat de 2 grootmachten claims hadden gelegd op de Noordpool vanwege de rijkdommen die onder de huidig aanwezige ijskap te vinden zijn. Ik dacht, wat zij kunnen, kan ik ook: de Noordpool claimen. Let op: daar blijft het ook bij. Ik zal alleen online aanwezig zijn. Het enige wat ik hoop dat dit idee nog eens mag uitgroeien als een luis in de pels van de polaire landen. Maar meer is het niet. Zie ook update claim.

Maar waarom maken we ons druk over een claim die toch nooit wordt erkend? Ik vind het Certificaat gewoon een te gek cadeau voor mijn familie!

Helemaal mee eens. Tijdens de laatste dag voor kerst heb de winkels afgestruind naar een origineel cadeau. Niks gevonden. Toen realiseerde ik me dat deze Noordpool pakketten wat dat betreft ideaal zijn. Ik had gewoon thuis kunnen blijven!

 

Let op: voordat u al te enthousiast wordt: wij maken geen enkele kans om de Noordpool over te nemen. Maar dan ook geen enkel. Waarom toch meedoen? Om een punt maken! Want we hebben gelijk. De Noordpool is van ons. Zie ook update Nooordpoolclaim

Noordpool Onderwerpen

Noordpool Nieuws

Veelgestelde Vragen Claim

Algemene Vragen Claim

Informatie Noordpoolpakket

Noordpool Feiten

Eerste Claimhouder

Recensies

Noordpool Bibliografie

Bestel Noordpoolpakket